Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανεμόλια

 

 

ΑΝΕΜΟΛΙΑ


Ανεμόλια στη γλώσσα του Ομήρου είναι τα λόγια του ανέμου, τα μάταια, τα κενά.
Το κρασί ανεμόλια είναι το μέσο διαφυγής από την ασφυκτική καθημερινότητα και η απόβαση στην ηρεμία, στην χαλάρωση στη διασκέδαση.anemolianew

Montepulciano, Ερυθρός, ξηρός

Ποικιλιακή Σύνθεση : Montelulciano 100%

Παραγωγή 3.000 φιάλες

Περιοχή / Αμπελοτόπι : Αμπελουργική ζώνη Νάουσας.
Από το ιδιόκτητο ξεχωριστό αμπελοτόπι στην περιοχή Τριλόφου Νάουσας, με υψόμετρο 150 μέτρα, έδαφος αμμοαργιλοπηλώδες και έκθεση νοτιοανατολική. Με την ιδιαίτερη φροντίδα της Ε. Ταζογλίδου και στόχο την ποιότητα της πρώτης ύλης τηρούνται βασικές προϋποθέσεις όπως : πλούσια φυλλική επιφάνεια, λελογισμένη χρήση νερού, άριστη υγιεινή του φυλλώματος και των σταφυλιών και μέση παραγωγή ανά φυτό τα 2,5 κιλά.

Οινοποίηση / Παλαίωση : Με την μέθοδο της κλασσικής ερυθρής οινοποίησης. Ακολουθεί παλαίωση για 12-18 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Γευστικά Χαρακτηριστικά : Πολύπλοκο άρωμα άγριων μούρων, βύσσινου και πράσινου πιπεριού. Χρώμα έντονο ρουμπινί με μπλε ανταύγειες. Στο στόμα διακρίνεται η στιβαρή του δομή, αφού η οξύτητα του, του εξασφαλίζει μεγάλης διάρκειας επίγευση. Οι τανίνες του είναι μαλακές και του χαρίζουν βελούδινο σώμα.

Αρμονία
Συνδυάζεται με μαγειρευτά φαγητά της ελληνικής κουζίνας, πλούσια ζυμαρικά με σάλτσες, αλλά και με ψητά κρέατα. Ιδανική θερμοκρασία 16-18 C.